Schipper mag ik overvaren ja of nee?

Via een vriendin in Londen kwam ik bij een handelaar terecht in de UK. Deze man had het goed voor elkaar. Een hele loods vol met mijn droomitems. Nu nog naar de UK toe om te gaan inkopen.

Ik ben een busje gaan huren via Snappcar, en een aanhanger van vrienden geleend, en een dag voor ik ging vertrekken toch nog even preventief een Corona test gedaan. En wat bleek, ik had Corona. Super balen, maar eerst in quarantaine. Een paar weken later, was mijn conditie volledig weg, maar ik mocht wel weer naar de UK toe.

Gelukkig schoot mijn vader van 72 mij te hulp. Hij wilde wel met mij mee. Dat kwam goed uit, want ik was chronisch moe maar wilde toch wel echt met eigen ogen zien of ik niet van een 1 of andere internetscam zou hebben gekocht.

De dag was daar. 
Busje opgehaald – check
Mijn vader achter het stuur – check
Paspoorten bij ons – check
Bootticket IJmuiden Newcastle – check

Nu nog op tijd aankomen bij de boot. Maar onderweg zat helaas alles tegen. Richtingaanwijzer van onze aanhanger deed het niet, en we kregen hem maar niet aan de praat. En daar bovenop kwamen we in 2 grote files terecht. En ik had geen ‘flex’ticket gekocht, want die vond ik te duur, dus we MOESTEN de boot halen.

Een minuut voor tijd komen we aan bij de haven, en we mochten gelukkig direct doorrijden van de douane. “Mam, they are waiting for you, please hurry”.

Yes, we made it!

Eenmaal in de UK ging alles super goed. De loods was fantastisch, de mensen vriendelijk en de meubels van waanzinnige kwaliteit! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk